lørdag den 28. februar 2009

Endelig muligt at træne igen

Det var dejligt at komme igang med at træne igen. Jeg kan så småt begynde at mærke "presset" i forhold til at generalprøven er allerede om 2 uger, og jeg kan mærke at det er vigtigt for mig at få træningen sat i system. Jeg må koncentrere mig mest om Django, og jeg skal lære at lave en plan for hver træning for at det ikke bliver for løst! I søndags var Amanda til agility med Osseau og jeg trænede Django imens. 20 minutters effektiv træning, hvor jeg havde en "dosmer-seddel" med hjemmefra, så vi fik trænet, det jeg ville - og sådan må det være fremover.
Træningen hos Charlotte i mandags var god, men også her er jeg nødt til at skrive ned, hvad vi laver og hvilke "lektier", Charlotte giver for - jeg kan simpelthen ikke engang huske det når jeg kommer hjem fordi det hele er så koncentreret og de 2 timer flyver bare afsted. Det er så fedt at køre hjem efter sådan en omgang træning, med høj musik og en følelse af glæde indeni!!!
Det kan godt være at Osseau har været svært at træne mens han har været teenager - og det har nok været med til at jeg "opgav" ham og overlod ham til Amanda og agilityen - men hans basisindlæring er i orden og han lærer meget hurtigt nu. Han stod i en papkasse på under 2 minutter og han sad i fællessit i mere end 1 minut - 3 meters afstand med belønning hver 10. - 15. sekund. Det var vist kun 2. gang han prøver fællessit, og han virkede lidt utryg, og derfor gik jeg ikke længere væk.
Django bliver lidt hektisk ved lineføringen, og jeg skal vænne mig til at gå langsommere. Jeg tror, det er fordi, vi går så tæt - når vi træner selv er han helt anderledes! Desværre løb Zazu (staves...?) hen til ham på et tidspunkt, og han var for nærgående til at Django synes det var sjovt. Det blev jeg lidt ked af - det tager så lang tid at rette op, hver gang han bliver utryg - men på den anden side kan jeg ikke beskytte ham 100 %, selv om jeg gerne vil. Det er jo hvad man kommer ud for...
Alligevel lavede han et perfekt kl. 2 indkald kort tid efter - supersejt!
Onsdag trænede vi kortvarigt - det var koldt, uplanlagt, jeg kom stresset hjem fra job, og det blev lidt noget rod, så jeg stoppede hurtigt igen. Så fik Osseau dårlig mave igen og torsdag måtte jeg omkring dyrlægen og hente penicillin til ham - så nu er det skånekost igen. Jeg har en mistanke om, at han ikke kan tåle foderet, selv om han har taget godt på af det. Han "gnufler" en del i sine poter igen og han virker ofte urolig, når han har spist, så måske får han ondt i maven af det. Vi kommer nok til at få ham grundigere undersøgt for at få en afklaring på det hele - øv, øv synd for ham!
Planen for den kommende uge er:
Søndag - træne Django mens Osseau er til agility
Mandag - træning hos Charlotte
Tirsdag - træning, 20 minutter til hver hund
Fredag - træning af Django
Jeg glæder mig!!

fredag den 20. februar 2009

Glade hunde

Så er hundene raske igen - og hvor er det skønt at se dem lege og være glade! De har taget en ordentlig tur ude i sneen og brugt en masse energi.
Endnu et tegn på at de er helt friske, var vores "forsøg" på en morgen-luftetur. Vi nåede lige uden for havelågen, da de fik øje på Dina, der er en dejlig legekammerat. Det var kun lige enden af hende, vi så, og hun og hendes far gik videre - altså fik de ikke hilst på hende. De gik fuldstændig amok og hev mig afsted, så jeg stoppede selvfølgelig op med det resultat, at de stod og hylede efter hende i kor. Jeg ventede lidt for at se, om de kunne gå normalt ud til vejen, og da jeg havde gået frem og tilbage lidt lykkedes det at komme derud i et fornuftigt tempo. Det holdt så kun, til de nåede Dinas fodspor - så gik de helt amok igen!! Hun var forlængst væk, men de var helt ustyrlige, så jeg tog den beslutning at gå ind igen. De hylede som ulve i tre kvarter, før de faldt til ro - de trængte åbenbart virkelig til legekammerater!!!
Det lykkedes dog at komme ud og gå en dejlig lang morgentur, som dog havde et enkelt minus: vi mødte en løs amerikansk bulldog - oven i købet en hanhund. Ejeren virkede ,som om han havde rimeligt styr på den, men jeg "flygtede" meget hurtigt - over vejen og ind bag en hæk. Hvordan vil en sådan hund mon reagere på Osseau, der stiller sig op og gør af stort set alle hanhunde, han møder???

Nok om det - det er en dejlig, smuk dag som skal nydes i fulde drag!

torsdag den 19. februar 2009

En lidt hård ferie

Det har været nogle hårde dage og ikke mindst nætter i denne uge. Hundene er stadig syge - tynd mave og opkast på skift, og i går fik Django så også øjenbetændelse. Til dyrlægen endnu en gang, hvor vi så tog Osseau med i bilen for en sikkerheds skyld. Når vi nu var der, fik dyrlægen hele "mavehistorien" og det viste sig at Django havde feber og det helt store medicinskab kom frem: han fik to sprøjter, piller til 5 dage, zoolac og øjendråder. Hun ville så også gerne tjekke Osseau, men han havde heldigvis ikke feber og slap derfor med zoolac'en. Skånekosten som de efterhånden har fået en uge skal de fortsætte med nogle dage endnu, og så skulle det meget gerne være overstået. D sidste 2 nætter har jeg vel sammenlagt fået 5 timers søvn, fordi de skal ud på skifte, så det er da godt vi har ferie!!

Træning bliver det ikke til, men Django og jeg fik trænet som planlagt i søndags. To-skridtsøvelserne fremad og til højre er supergode, til venstre og bagud kræver lidt mere træning. Lineføringen var helt perfekt, der var slet ingen tendens til at være for langt fremme. Til gengæld er jeg gået lidt i panik over stå-øvelsen i det det er gået op for mig at han faktisk rører min hånd, når jeg markerer "stå" - og det må han ikke. Jeg overvejer om jeg i stedet for "fri ved fod" skal starte med line på, men det må jeg lige prøve mig frem med. Alternativet er at jeg forsøger at lærer ham at stå kun på kommando, men det ved jeg ikke, om det går - det har været en meget svær øvelse for ham at lære, så det er lidt træls, at den stadig giver bøvl!
Til gengæld har vi det sjovt med strømpe-opsamlingen" herhjemme i stuen - det bliver bedre og bedre. Han søger selv i plads, og han holder strømpen i munden længe nu, hvor jeg bare står stille ved siden af ham. Nu er jeg begyndt at bukke mig ned og holde hånden under nogle sekunder før jeg siger "slip", og den tid skal selvfølgelig øges.

Det er ikke rigtig til at få trænet, når jeg ikke kan belønne som sædvanligt - havresuppen går ikke som belønning, men vi gør det så godt vi kan, og så er de forhåbentlig klar til træningen hos Charlotte på mandag!!

søndag den 15. februar 2009

Mere sygdom

Så er det vinterferie, men jeg synes godt nok den starter lidt skidt! Nu er Osseau, der er syg - i går morges vågnede han op med det højre øje fyldt med betændelse, og han kunne næsten ikke åbne det. Til vagtdyrlæge med ham, hun fandt det ret slemt, gav ham smertestillende og pencillin til at dryppe i øjnene tre gange dagligt i 10 dage - det bryder han sig ikke om, skal jeg hilse og sige, Henrik kan næsten ikke holde ham, mens jeg prøver at ramme hans øjne! Ikke nok med det - kl. 4 her til morgen er det hans tur til at kaste op, og det har han så stort set gjort siden med 15 minutters mellemrum. Han virker noget mere medtaget end Django gjorde i sidste uge, og jeg har endnu ikke set ham drikke noget i dag, så jeg holder godt øje med ham.
Jeg var i tvivl om han skulle med til træning i morgen p.g.a. øjet, men nu er det helt sikkert - han må blive hjemme, så han ikke smitter de andre, øv, øv.
Træning bliver det af gode grunde ikke rigtig til, Django og jeg "leger" kun vores egen lille apporteringsleg herhjemme: han er blevet rigtig god til at samle alting op fra gulvet, vasketøjskurven m.v. Han har altid været glad for at finde strømper og komme med dem, og han er - heldigvis kan jeg nu sige - altid blevet belønnet for det, også selv om de er fra vasketøjskurven, sportstaske mv. Nu kommer han med dem, jeg siger "plads", han går nogle meter ved siden af mig, og jeg kan række ned og tage strømpen, som han først slipper på kommando - det er super!
I går stod jeg med vasketøjet og tabte en tøjklemme. Django stod og snusede i hækken, men da jeg i ganske almindeligt tonefald sagde "Django, tag lige klemmen", kiggede han op og kom hen og samlede den op og holdt den til jeg sagde slip - det er da flot!!!
Nu er træningsplanen for Django i den kommende uge: Træning på marken i eftermiddag af lineføring med fokus på at holde pladspositionen, to-skridtsøvelser, næseprøven - primært starten hvor jeg vender rundt, stå-øvelsen - hvor jeg går tilbage til ham (uden at sige "bliv", som jeg gør alt for meget!!) - og masser af leg og hvad vi ellers finder på.
Mandag træning hos Charlotte, og så vil jeg meget gerne nå træningen i Jersie på onsdag, når jeg nu for en gangs skyld har mulighed for det.
Herefter skal Osseau være frisk igen, så der også bliver mulighed for at få trænet ham lidt. Jeg bliver gang på gang overrasket over, hvor nem han er at træne, jeg havde ellers "afskrevet" ham som lydighedshund, fordi han er så utålmodig, men hos Charlotte viser han virkelig, at han også synes lydigheden er sjov, og han er faktisk rigtig dygtig i betragtning af, hvor lidt seriøs lydighedstræning han egentlig har fået - det er jo mest agility, vi har haft fokus på med ham, og det bliver sjovt at se, hvordan det går, når nu Amanda begynder at løbe konkurrencer med ham
Alt for nu - der er mere opkast at tørre op.......

fredag den 13. februar 2009

Sikken en uge...

Endnu en uge er gået med alt for lidt træning - det er godt at foråret nærmer sig.
Til min kommende MUS-samtale skal jeg svare på hvordan "mit arbejdsliv påvirker mit fritidsliv". Det er forholdsvis nemt at svare på - arbejdslivet tager alt for lang tid..... Nå, det er jo meget fedt at være lærer.
Django er syg. Han startede med dårlig mave onsdag, og begyndte så at kaste op i går aftes. I nat fra 23.15 - 01.45 tror jeg han kastede op 10 gange, stakkels hund og ren tortur at være lige ved at falde i søvn og så skulle op igen for at tørre op. Han kaster stadig op, men virker i øvrigt upåvirket, så dyrlægen mente at jeg skulle se tiden an hen over weekenden - jeg håber han snart er rask!!!
Jeg har fået meldt mig til LP1 i Hårlev den 11.04.09 - det er stort! Resultatbogen er bestilt og ankommet i dag, så nu skal det være. Paul er i gang med at arrangere generalprøve, der nok bliver den 14.03 i Charlottes hal.
Jeg har kigget på programmet og prøvet at forholde mig til, hvad vi mangler:
1. Tandvisning: Er jo ikke en øvelse vi træner særlig tit, men det må vi hellere i gang med. Han plejer at klare den nogenlunde, men til tider kan han være lidt stram i højre side.
2. Lineføring: Har ellers været supergod, men jeg skal nok koncentrere mig meget om den i den kommende tid. Django er tilbøjelig til at gå for langt fremme - et resultat af belønning med højre hånd!!!, og det er han begyndt at gøre meget igen, ligesom han puffer til mig og hopper og danser for at få belønning. I meget langsomt tempo går han flot, i løb hopper han og to-skridts øvelserne skal også trænes - de er nogenlunde stabile. Og - nå ja, jeg skal huske ikke at sige plads når jeg stopper op!!
3. Stå: Det er altså heller ikke en helt stabil øvelse... Jeg skal træne det at gå tilbage til ham mest, men også selve indgangen til øvelsen - snoren af, fri ved fod - uden bliv-kommando skal trænes.
4: Spring: Her er jeg lidt usikker, så den øvelse skal jeg have hjælp til. Jeg er i tvivl om hvornår jeg skal bevæge mig og om, hvor langt jeg skal løbe frem efter springet... fat i Charlotte før jeg træner den selv!
5: Stillingsskift: Det er blevet en meget stabil øvelse efterhånden. På et tidspunkt blev Django meget "robot-agtig" og lagde sig med det samme, men efter jeg har trænet med meget mere variation er han mere opmærksom på, hvad jeg siger i stedet for bare at tilbyde noget. Men selvfølgelig skal øvelse trænes.
6. Indkald: Er helt klart den bedste øvelse, som bare skal fungere! Django løber med godt tempo og sætter sig flot på plads - hos Charlotte i mandags løb han dog pludselig bag om mig i stedet for at sætte sig ind forfra, det var det han lærte som hvalp, og det vendte åbenbart pludselig tilbage. Det sværeste i denne øvelse bliver at lære ham ikke at reagere på dommerens "værsgo'"
7. Næseprøve: Tja, måske går det. Han er blevet god til at bruge næsen og vælge den rigtige og samle den op. Desværre smider han den på halvvejen, men vi må nå så langt vi kan med den øvelse. Her skal vi også huske at træne at jeg vender mig væk fra ham, men dommeren lægger genstandene.
8. Fællesdæk: Også en meget stabil øvelse som vi bør klare godt. Jeg skal træne ikke at sige "bliv" når jeg går tilbage til ham, men ellers bør han ikke have nogle problemer. Det afhænger selvfølgelig af, hvilke hunde han kommer til at ligge ved siden af - mon man kan have nogen indflydelse på det??
9. Helhedsindtryk: Jeg skal have lært programmet 130%, så jeg er helt sikker i det. Jo mere sikker jeg er, jo bedre har Django det - og programmet er noget af det nemmeste at have styr på! Ellers afhænger det meget af dommeren - hvor tæt han går på Django, hvor højt han taler, om Django føler sig tryg ved ham osv.
Målet med denne allerførste officielle LP-prøve er at jeg skal lære at gå til prøve, og at vi skal have det sjovt. Jeg vil ikke være ambitiøs hvad placering osv. angår for det er bare ikke det, det skal handle om denne gang - det kan altid komme i løbet af sommeren!!!

Jo - jeg synes vi er klar til at lave en OK prøve!!!!

lørdag den 7. februar 2009

I gang med at blogge

Camilla har venligt gjort mig opmærksom på, at hun synes, at min blog er lige vel kedelig, så jeg må hellere få skrevet noget...

I formiddags gik turen til Sorø, så vi kunne se, hvordan LP og rally fungerer indendørs. Jeg har besluttet mig for at tilmelde os LP1 i Hårlev den 11. april, men jeg gik lidt i panik, da jeg så på Hundeweb, at det foregår indendørs. Jeg blev positivt overrasket i Sorø, selv om der var en værre trængsel og uro i den hal, hvor der var rally og udstilling, var banen skærmet af, så det var muligt at koncentrere sig. I den anden hal, hvor der var LP konkurrencer, var der meget roligt og banerne var afgrænset med bander (staves det virkelig sådan...?) - perfekte forhold for Django, der så ikke vil blive forstyrret af potentielt farlige hunde eller mennesker!
Så nu skal jeg bare have tilmeldt os og have bestilt en resultatbog - det bliver i morgen formiddag!!! Og så er der ingen fortrydelsesret!

Træningsmæssigt bliver det til for lidt for tiden. Influenza, for travlt på arbejdet mv. betyder, at der ikke er timer nok i døgnet til alt det, jeg gerne vil nå. I øjeblikket bruger jeg en del tid på at lufte hundene i Ringsted by om eftermiddagen. Osseau har fået den idé at stresse op og gø af venlige ældre mennesker, der "så gerne vil hilse på de smukke hunde", så nu skal der by-trænes - det fungerer supergodt, når der er spændende dufte til at aflede hans opmærksomhed.

Jeg glæder mig til forårssæsonen går i gang i vores lokale klub, så jeg kan komme lidt mere ud af huset og træne.

Det var alt for nu - nu er bloggen i gang!