tirsdag den 25. oktober 2011

Kursus med Helle Damkjær

En tiltrængt efterårsferie er nu vel overstået! Den blev afsluttet med en fantastisk weekend i selskab med dejlige nørd-venner på kursus med Helle Damkjær. Helle oplevede jeg sidste år på kursus hos Charlotte Lyngholm - også et super kursus, men det er altså noget helt specielt for mig kun at være i selskab med mennesker jeg kender rigtig godt.

Lørdag var mit primære fokus på den fællesdæk, som jo er blevet helt spoleret. Osseau er blevet ekstremt utryg i denne øvelse, Det er kommet gradvist - en ophobning af små ubehagelige oplevelser (jeg aner ikke hvilke!), der nu er vokset til, at det nu "er blevet et overgreb på ham" (iflg. Helle) at bede ham blive liggende, mens jeg går fra ham. Forslaget til løsningen er at gå fra ham i alle mulige retninger, stå stille i kort tid, mens jeg bekræfter ham i, at alt er ok, når jeg står og kigger på ham. Tilbage og beløn og afsted igen.
Meget brugbar løsning - så nu føler jeg mig sikker på, at øvelsen igen bliver stabil:-)

Søndag startede med fællesøvelser, herefter 3 øvelser til hver med efterfølgende løsningsforslag - vi nåede vildt meget. Herudover fik jeg vist den måde Helle bygger øvelsen "dirigeret apport" op på. Den øvelse kan ingen af mine hunde, så jeg vil rigtig gerne undgå at fejlindlære den...
Osseau var rigtig dygtig -men puha, det gik knap så godt, da jeg skulle prøve med Django
i går aftes:-))):
"Mad i skålen - skal jeg stå stille med ryggen til??. Nej, i hvert fald ikke - afsted, afsted"
Godt jeg havde Vibeke til at hjælpe med at fjerne skålen hurtigt:-)
Han skal vist lige trænes i at fastholde positioner, det gav Helle heldigvis mange gode råd om til nogle af de andre på kurset, som jeg kan bruge til den vimmerhurtige trippende hund!

Igen fik jeg rigtig meget ud af at være på kursus, og jeg har nu fået endnu flere redskaber, jeg kan bruge i planlægningen af vinterens træning!

søndag den 16. oktober 2011

2. præmie igen, igen

- men trods alt en nydelig en af slagsen!
Helt uden grund - efter min mening i hvert fald - fulgte Osseau igen med mig, da jeg gik fra fællesdækken...han vil tydeligvis hellere være fælles med mig end med de andre hunde....
Jeg var ellers overbevist om, at øvelsen ville lykkes denne gang - han lå mellem to tæver, der var ingen andre hunde at bekymre sig om, og jeg synes, at jeg var rimelig afslappet, men det var vi altså ikke enige om:-(

Til gengæld fik vi 5 flotte 10-taller i hhv. spring, stå-sid under gang, feltet, indkald og stillingsskiftet. Netop hvad stillingsskiftet angår, var det præcis det, jeg kom efter - efter kurset med Niina Svartberg har den øvelse været i fokus, og han kan nu lave den superflot som i klasse 3 - så den skulle bare i hus med et 10-tal for første gang.

Grunden til, at det "kun" blev til 179 point (et enkelt point fra førstepræmien), var en apportøvelse, der pludselig blev dømt aldeles anderledes, end den ellers altid er blevet og derfor kun gav 6, hvor vi plejer at få 8 for præcis den samme udførelse - det var jo svært at vide på forhånd, men som dommeren sagde bagefter "så er det jo bedst at kunne hele øvelsen" - og det er jo svært at være uenig i. Men uretfærdigt var det nu altså - godt vi har LP 2 titlen i forvejen, ellers var jeg nok blevet noget deprimeret....men jeg er meget tilfreds med Osseau, som gik sit allerbedste:-))

Nå, men nu er det slut med LP-prøver for i år, og der skal nu fuldt fokus på apportøvelsen, og så skal jeg have knækket koden til den fællesdæk. Alt efter hvordan det går med apportøvelsen - hvor jeg jo er ved at sætte mig op til at være mere stædig end Osseau - tager jeg stilling til, om vi skal i klasse 3 til næste år, eller om vi skal vente lidt. Vi har jo masser af tid!
Samtidig skal jeg have besluttet mig for, om Django skal trænes op til klasse 3. Han vil SÅ gerne træne nu, der er fuld turbo på, så jeg tror ikke, at det vil blive noget problem, hvis der bliver sat struktur på træningen - nu må vi se.

Lige nu er mine tanker imidlertid andetsteds - nemlig hos min alvorligt syge mor, der for 6 uger siden intet fejlede, men nu har lungekræft med spredning til lever, nyrer og knogler:-( Det gør det ikke nemmere, at mine forældre bor på Djursland, men nu kan vi heldigvis bruge et par dage derovre her i efterårsferien, så vi kan hjælpe lidt til....

søndag den 9. oktober 2011

En våd omgang

(Noget af) dagen i går blev tilbragt i Holbæk, hvor IF-klubben afholdt rallyprøver og udstilling. De spredte byger, som DMI havde lavet havde valgt at falde præcis dér hele formiddagen - Henrik cyklede i 3 timer omkring Ringsted/Sorø på samme tidspunkt i tørvejr!!!! Det var rigtig synd for arrangørerne, at det blev sådan:-(

Amanda og Osseau var på som de allerførste, så der var absolut ingen klager over banen, der på det tidspunkt var lagt på en forholdsvis "langhåret" græsplæne. Det blev til 84 point (tror jeg det var), og vi kan så konstatere at kombinationen af "ingen morgenmad" + "ost i lommen" er en rigtig dårlig ting. Osseau hoppede smågøende op og ned af Amanda banen igennem, men gik selvfølgelig superflotte momenter også - så resultater var bestemt retfærdigt.

Det var ingen fornøjelse at se Ekspertklassen! Der var en del hunde, der ikke gennemførte - fuld respekt til de hundeførere, der valgte at stoppe undervejs. Der var desværre også nogle hunde, der blev tvunget banen igennem - hunde, der blev presset ned i sit, rykket kraftigt i halsbåndet i ærespladsen mv., det er bare ikke fair.....

Herefter valgte vi at køre hjem - Paul var så sød at tage resultatbog + præmier med hjem. Selv om vi havde masser af tøj på, var det rigeligt at tilbringe 3½ time i 9 grader og pjaskende regn.....

mandag den 3. oktober 2011

Kursus med Niina Svartberg

Lettere frustreret kursist:-))
Foto: Grafiko.dk



Endelig nåede vi weekenden, hvor Osseau og jeg skulle på kursus med Niina Svartberg. Det kursus har jeg glædet mig til rigtig længe, jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente af det, men hold da op, hvor har jeg fået meget med hjem derfra. 2 x 15 minutter pr. dag til hver deltager + fællesøvelser - Niina havde gode råd, ideer og brugbare løsninger til os alle, det var så fedt!!!!

Jeg havde egentlig ikke nogle planer om at snakke apportøvelse med Niina, men jeg fik jo alligevel nævnt vores problemer - og straks gned hun sig i hænderne...:-)

Jeg kom omkring flg.:
Fællesdæk: Hvad gør jeg anderledes i den afdækning end ved stillingsskift og kl. 2 indkald?
Fri ved fod: Afbryd ved fejl og giv hunden en ny chance fra samme sted
Apport: Indfør slip-kommando mm.
Stillingsskift: Ekstern belønning, tydeligt belønningssignal + mange skifte efter hinanden i træningen
Positioner under gang: Tydeligt belønningssignal + forkommando
Indkald med stå, felt mv. nåede vi også at berøre.

Samtidig gav det vildt meget at høre og se de øvrige kursister arbejde - vi har alle vores forskellige udfordringer, men i bund og grund er der jo rigtig meget, der kan sammenlignes.

Osseau var supersej, han arbejder bare så godt og var rigtig, rigtig sød begge dage.
I dag tog jeg Django med til træningen med Vibeke i Køge, så kunne Osseau få lov at være træt og få lidt ro i maven oven på alle de pølser, han har fået i weekenden.
Django er bare så skæg at træne, knalder afsted i springapporten, karter rundt i stillingsskiftene, men han synes det er evig sjovt:-)) Han har det rigtig fint for tiden, og det er lækkert at se hans glæde over at arbejde!

Lørdag byder på rallyprøve for Amanda og Osseau i Holbæk - 2. sidste rallyprøve i år. Vi glæder os til endnu en hyggelig dag i godt selskab.