fredag den 30. december 2016

Nu fik det ellers lige så godt - Osseau er kommet til skade!

Det er altså bare skønt at have haft sådan en lang juleferie, og jeg har nydt hver eneste dag. Altså i hvert fald lige indtil kl. 13 i går. Julepynten blev pakket væk og juletræet røg ud, og derfor var en rengøring tiltrængt. Det er jo Henriks job, så da han gik i gang, kørte jeg en tur op til hundeskoven med begge hunde.

De startede med at løbe løs på det åbne område i indhegningen, noget der meget sjældent sker, da jeg ikke ønsker at mine hunde skal møde hunde, jeg ikke kender.....vi gik gennem det lille stykke skov,  og jeg blev selvfølgelig ganske upopulær hos en dame, da jeg bad hende forhindre sin hund i at løbe lige i hovedet på Osseau.....

Ude i den almindelige skov gik vi en halv times tid. På et tidspunkt bemærkede jeg, at Osseau gik lidt mærkeligt, jeg tjekkede hans poter, men fandt ikke noget, og derefter gik han normalt igen. Hjemme igen var de i bilen en halv times tid, da gulvet ikke var helt tørt, og da de blev lukket ind igen, støttede han slet ikke på sit venstre forben.

Vi undersøgte ham begge, men fandt ikke noget, men det var tydeligt, at det gjorde ret ondt i hans pote, så det med at se tiden an havde jeg ikke lyst til. Jeg ringede til dyrlægen, hvor de havde supertravlt. De bad mig komme ved tre-tiden, væbnet med tålmodighed, men de ville gøre, hvad de kunne. Vi kom til ti minutter over fire!!! Nå, fred være med det, jeg har aldrig set dem have så travlt, så det var ikke urimeligt!!!

Dyrlægen fandt heller ikke noget i hans pote, men mente en forstuvning af den fjerde tå. Hun tilbød røntgen, som jeg takkede nej til, så han fik et skud Metacam og laserbehandling på ben og pote, og så tog vi hjem igen.

Her kunne jeg så aflyse træningen i dag og rallyprøven i morgen, æv æv!

I dag går det væsentligt bedre, men det er noget af et projekt at skulle holde Osseau i ro i mindst en uge! Og hvordan det skal lykkes ham at blive træt til nytårsaften, har jeg bestemt heller ikke en løsning på.....

tirsdag den 20. december 2016

For 800kr lettelse og tur til Jylland

For et par uger siden opdagede vi en stor knude på Djangos venstre side. Hm, ikke så rart - vi var helt enige om, at hvis det var kræft, skulle der ikke gøres noget alligevel, men da der var gået nogle dage, bestilte jeg alligevel en tid hos dyrlægen.
Som jeg forsøgte at forklare Henrik, havde jeg bare brug for at vide, om der var grund til at være så bekymret, som jeg var, og kostede det, så måtte det være sådan (ja, ja - jeg bruger rigtig meget energi på at holde øje med Djangos helbred, men nu blev det væsentligt mere). Dyrlægen tog to prøver og jubii juhu, det viste kun fedtceller, så altså med alt sandsynlighed er det bare en fedtknude, og så kunne jeg skrue ned for bekymringsniveauet:-))

- Lørdag var vi til julefrokost med gode venner, som mente, at jeg gerne måtte overtage deres teenagebørn-bekymringer, men næh tak den periode har vi overstået:-))

Søndag morgen kørte Amanda og jeg til Jylland. Heldigvis kan en konkurrence i Hangaren kombineres med familiebesøg, det er altså virkelig win-win. Vi var i perfekt tid ved Hangaren kl. 9.20, fik installeret os, afleveret musik og trukket vejret før HTM 1 startede. Som tidligere nævnt vores sidste deltagelse i den klasse, men den blev desværre ikke speciel god.....jeg blev voldsomt distraheret af hunden, der var i ringen lige før os. Den lignede en, der havde mest lyst til at forlade ringen, så jeg holdt for meget øje med den og fik ikke styr på min opvarmning. Osseau var derfor ikke meget på, men vi bestod med okay point og en 6. plads.
Amanda skældte mig ud bagefter. Jeg forsøgte ellers at argumentere imod, men til sidst måtte jeg bøje mig og tage imod - hun havde jo helt ret!!!!

Pointene og kommentarerne:
Jette P:
Udførelse - 7,3 Lidt usikkerhed og uopmærksomhed på dagen
Sværhedsgrad - 7,7
Musik og fortolkning - 8,1

Johanna:
Udførelse - 8,0 (trukket 0,2 for gøen) Superflot førerarbejde. Kan bagpart være mere præcis. Generelt flotte positioner
Sværhedsgrad - 8,5 God udnyttelse af clues i musikken. God variation af links og positioner. God sværhedsgrad for klassen
Musik og fortolkning - 8,8 Smukt kostume. Musik og tema passer virkelig godt til ekvipagen.

Lizza:
Udførelse - 7,7 (trukket 0,1 for hvinen) Pænt, men sidelæns får han ikke numsen med sig
Sværhedsgrad - 7,8
Musik og fortolkning - 7,7 Tempoet i musikken er fint, men der 'sker' ikke så meget i musikken og derfor bliver jeres skift af positioner, twists, slalom osv, lidt tilfældige at se på

Osseau fik en pause i bilen, og efter en times tid blev det vores tur til vores freestyleprogram. Det er noget rod, at jeg stadig ikke har det på plads, men jeg skal altså have noget eksperthjælp til det. Derfor blev det også tilfældigt, hvad vi lavede i omkvædene, og den vigtigste læring må være, at jeg skal træne noget mere til musik. Jeg manglede tid til at få udført de enkelte øvelser!

Vi fik endnu en gang kæmpet os frem til en femte plads og dermed 1 Q-point

Pointene og kommentarerne:
Jette P:
Udførelse - 7,5 Lidt usikker i dag. Noget tøven.
Sværhedsgrad - 7,8 Ok
Musik og fortolkning - 8,0

Anja:
Udførelse - 7,6 Fine momenter. Lidt misforståelser ind i mellem. Pas på at han ikke bider i rekvisit..
Sværhedsgrad - 7,5 Bedre brug af ringen vil være godt for jeres program. Sv. ok for klassen
Musik og fortolkning - 7,5 God stemning

Lizza:
7,8 Lidt tøven, men ellers pænt
7,9 Pænt
7,8 Alle lydene ind over musikken er meget forstyrrende, især fordi jeg ikke aner, hvad der foregår. Det er kun hestens vrinsk, der gør, at jeg forstår kostumet

Det er helt bestemt meget brugbare kommentarer, som jeg er meget glad for. Det med musikken skrev Lizza også sidst, jeg har slet ikke styr på, hvad hun mener, men jeg må hellere få gjort noget ved det ved hjælp af en, der har noget mere styr på musik end jeg har:-)))) Amanda siger, at det er fordi, jeg har taget nummeret fra Spirit filmen, så jeg må se at få fundet og hørt det rigtige.....!!!

Igen - vores freestyle-nummer er et nummer med masser af potentiale - eksperthjælp skal til, så bliver det rigtig godt:-)))

Jeg var virkelig glad for, at vi ikke skulle køre tre timer hjem igen med det samme, men at vi kunne køre hjem til min søster til håndboldkamp og dejlig mad:-)))

Peter Steffensen tog en masse billeder i løbet af dagen - her er nogle af dem han tog af Osseau og mig. Der er en læring i dem: Kig op, Anita!!!!









Jeg ved altså ikke lige, hvad vi laver på dette billede......:-)

lørdag den 3. december 2016

At ligge vandret

Tja, det at ligge vandret praktiserer jeg skiftevis i overført og i helt konkret betydning.
Jeg har haft en lang periode med vild travlhed på jobbet - bare jeg dog en gang i mellem kunne sige nej, men det er jeg vildt dårlig til, når det handler om opgaver, der lyder spændende!
Jeg er i gang med en uddannelse som Læringsvejleder, en uddannelse nogle fra hver skole i kommunen fik i sidste skoleår, derefter blev vi tilbudt at videreføre uddannelsen som en del af en diplomuddannelse, og det måtte jeg jo sige ja til. Der er opgaveaflevering og eksamen i januar, og
der er en del kommunale møder, der følger med.

Derudover har jeg haft praktikanter de seneste seks uger, det trækker også lidt tænder ud. De skal til eksamen i praktikken til januar, der skal jeg være med som eksaminator.....falder det lige sammen med min opgave...tja, det gør det!! Det er faktisk et ret stort ansvar at være med til at uddanne kommende folkeskolelærere, og det kræver rigtig meget vejledning, men spændende er det jo.

Og så er jeg selvfølgelig! også med i en gruppe omkring kommunens læringsplatform....også det kræver en del mødeaktivitet....pling! Nu kom der lige en mødeindkaldelse mere....

Forberedelse?? Hm, det er ikke det, der er mest af, jeg arbejder alt for meget gratis herhjemme, så jeg har nu en aftale med mig selv om, at jeg skal i gang med mit flexskema igen efter juleferien !!!!

Lige nu ligger jeg vandret i helt bogstavelig forstand. Behandling hos min osteopat i går koster et par dage i helt ro - det er ikke lige min spidskompetence..... Jeg burde nok tage den lidt mere med ro jobmæssigt, men min krop og min hjerne er ikke helt enige!

Hundeaktiviterne skal også passes! Vi nærmer os den praktiske eksamen på rallyinstruktøruddannelsen, den glæder jeg mig meget til. Kursisterne er virkelig dygtige, og alle klarede den - ikke helt nemme - skriftlige eksamen med bravour. Det er så skønt:-)

Den praktiske træning af Osseau klarer Amanda, da jeg sjældent når det. Siden sidste indlæg har de været til prøve i Sorø den 13. november, hvor de gik til 97 point - så flot, men certet blev desværre snuppet af en anden. Til Rallydysten den 20 november gik de til 94 point (tror jeg...), så de er inde i en rigtig god stime.

Jeg træner mest mentalt:-) Jeg prøver stadig at få mit freestyleprogram til at hænge sammen, der skal nogle ændringer til ved omkvædene og afslutningen skal på plads. Lige nu lader jeg mig inspirere af de mange flotte programmer fra Nordisk Mesterskab, og jeg må nok have noget hjælp af nogle af de dygtige mennesker efter nytår....
I Hangaren den 18. december optræder vi for sidste gang i htm 1 med Something's gotten hold of my heart - dog med en smule ændringer, som måske kan få Osseau til at stresse så meget op. Hvis han skal tænke sig om og koncentrere sig om, hvad der sker, kan jeg måske få ham til at lade være.

Jeg har fundet musikken til vores program i htm 2 - det bliver også en sang fra filmen om Spirit, dog i 'rigtig' udgave. De første 2.46 minutter af Here I Am med Bryan Adams. Det varer et stykke tid før vi er klar til at optræde med det, men det skal nok blive supergodt:-)))

På mandag er der dømt fridag og træning med Paul - det glæder jeg mig til:-)

Helt ude af kontekst fandt jeg et af mine ynglingsbilleder af Django
fotograf er vist Grafiko.dk